Tips tijdens uw verblijf
Groot feest op de boerderij! 
Zaterdag 31 augustus is er weer het oogstfeest van stichting Oogstfeest Kromme Rijnstreek, bij ons op de boerderij en bij onze buurman Jos van Rijn, fruitteler. 

Dit jaar met ons eigen afsluitende tentfeest in het weiland!
Met optredens van plaatselijke bands (Nederpop, Rock & Blues), dj Chiel, drinks & foods van Local2Local, maar vooral: veel gezelligheid! 

 

Dus, iedereen is welkom! Voor de échte liefhebbers, kunnen er tentjes in het weiland worden geplaatst. :) 

Graag tot ziens op 31 augustus! 

Kaasboerderij de Ossenwaard

Werkhoven - 3 km

Sinds 1979 wordt er op kaasboerderij de Ossenwaard (onze 'achterburen') ambachtelijke boerenkaas gemaakt. Hier kunt u tijdens de rondleiding een kijkje nemen in de kaasmakerij en wordt u meegenomen in het proces van koe tot kaas. U krijgt natuurlijk de kans om de kaas te proeven en kunt ook wat meenemen uit de eigen kaaswinkel. Er is zelfs een boerderijmuseum op het erf te bezichtigen. Al met al een echte aanrader!

Huis Doorn

Doorn - 7 km

Museum Huis Doorn is één van de mooiste kastelen in de provincie Utrecht. Het dankt zijn bekendheid vooral aan de Duitse ex-keizer Wilhelm II. 

Wilhelm vluchtte na de Duitse nederlaag in de eerste wereldoorlog naar het neutrale Nederland en kocht dit landgoed in 1919. De ex-keizer heeft dit landgoed bewoont tot aan zijn overlijden in 1941. Nu ligt hij ten ruste in het mausoleum op de buitenplaats van het kasteel. Het kasteel en het interieur van de ex-keizer is eigendom van de Nederlandse staat en is vrijwel volledig intact gebleven. Het kan bezichtigd worden tijdens een rondleiding.

Nationaal Militair Museum

Soesterberg - 14 km

Ontdek de wereld van de krijgsmacht. Het museum is gesitueerd in een indrukwekkend gebouw met 13 meter hoge glazen buitenwanden. Zo is er alle zicht op het arsenaal en op de vele tanks en vliegtuigen. Voor kinderen zijn er leuke workshops 'vliegtuig bouwen' te volgen en er worden regelmatig evenementen georganiseerd waarin men de toestellen mag bekijken en voelen. Deze duik in onze Nederlandse historie is de moeite waard.

Oudegracht Utrecht

Utrecht - 17 km

De Utrechtse Oudegracht en haar werven zijn uniek in de wereld. In de middeleeuwen werd de Oudegracht uitgegraven en gebruikt als langgerekte haven. Doordat de losgekomen grond op de oevers werd gegooid, ontstond er een groot hoogteverschil tussen de straat en de gracht. Zo ontstond er de mogelijkheid om tunnels, opslagkelders en grachtenpanden onder de straten te bouwen. Een ingenieus middeleeuws systeem wat in Utrecht zo ontzettend mooi maakt. En nog steeds is de Oudegracht het bruisende middelpunt is, maar dan met gezellige restaurants, ateliers en cafés.

Spoorwegmuseum

Utrecht - 17 km

In dit museum vindt je het verhaal achter 175 jaar spoorwegen van Nederland. Het museum is opgedeeld in verschillende segmenten die ieder op een unieke manier een eigen onderwerp belichten. Zo zijn er bij 'droomreizen' dagelijks mooie theatervoorstellingen te zien over het leven van toen in de Oriënt expres. De 'vuurproef' is een spectaculaire attractie waarin je een reis door twee eeuwen spoorhistorie maakt. Een plezierig museum voor jong en oud!

Ouwehands dierenpark

Rhenen- 25 km

Ouwehands dierenpark opende haar deuren in 1932 en heeft sindsdien van alles meegemaakt. Zo heeft de tweede wereldoorlog veel schade aan zowel de dieren als de gebouwen gegeven, maar altijd bleven de bezoekers geïnteresseerd in de exotische diersoorten en de bescherming en het behoud hiervan. Sinds 2012 is er weer veel geïnvesteerd in het dierenpark, met groot resultaat. Afgelopen jaar heeft het park, dankzij de komst van de reuzenpanda's, ruim 1.000.000 bezoekers gehad. Maar niet alleen de panda's zijn de moeite waard, ook het park zelf is prachtig.