Over de Kromme Rijn streek


De Kromme Rijnstreek wordt beschouwd als het buitengebied van Utrecht. Het omvat de plaatsen Bunnik, Odijk, Vechten, Werkhoven, Cothen, Langbroek, Wijk bij Duurstede, Houten, ‘t Goy, Tull en ‘t Waal en Schalkwijk en een deel van de gemeente Heuvelrug. Dit gebied staat naast de Kromme Rijn bekend om de vele landgoederen, fruitboomgaarden, uitgestrekte natuur, weilanden, cultuurhistorie en de uiterwaarden langs de Lek.

 

Wat is er zoal te beleven?

Het Kromme Rijnpad

Vanuit de B&B bevindt u zich al snel op verschillende wandel- en fietsroutes die door de Kromme Rijnstreek gaan. Wist u bijvoorbeeld dat het Kromme Rijn pad in 2015 als leukste wandelroute van Midden-Nederland is gekozen? Het Kromme Rijnpad is 29 kilometer en is een verbinding tussen Wijk bij Duurstede en het centrum van Utrecht. Door vanaf de boerderij de Caspergauw te volgen (ook wel oude Kromme Rijn genoemd) komt u haaks op het Kromme Rijnpad terecht.

Voor een uitgebreide wandelgids in pdf vorm, volg link:

https://www.recreatiemiddennederland.nl/uploadedfiles/Kromme%20Rijn%20Wandelgids%203e%20druk.pdf

  

Kastelen en landgoederen 
In het Kromme Rijn gebied zijn er vele landgoederen en kastelen te bezichtigen. Maak een fietstocht langs de verschillende landgoederen of breng een bezoek aan het kasteel zelf. Op deze foto ziet u Huis Doorn. Dit is de laatste verblijfsplaats van de Duitse Keizer Wilhelm II, waarheen hij moest vluchten na de eerste wereldoorlog. Hij verbleef hier tot zijn overlijden in 1941. De oorspronkelijke inrichting van het keizerlijk landhuis is vrijwel geheel in stand gebleven en kan nu door iedereen bewonderd worden; door de inzet van stichting beheer en 180 vrijwilligers is museum Huis Doorn van dinsdag t/m zondag in de middaguren te bezoeken. 

Kersenboomgaarden

Cothen is rijk bedeeld met boomgaarden! Vooral de kersenboomgaarden vormen aanzien in de omgeving. In het voorjaar begint dit met de bloesemtocht die men lopend, fietsend of al tourend met solexjes of lelijke eendjes komt bewonderen. Daarna is het feest in volle gang met de eerste kersenpluk, verschillende kersenfestivals en een kersenprom! Overal langs de weg staan kersenkramen, waar de vers geplukte kersen direct aan de man verkocht worden. Niks vrachtwagens naar de supermarkt, de lekkerste kersen eten we zelf! Neem vooral ook eens een kijkje in het kersenmuseum: http://dekersenhut.nl/